Κανονισμός Ακαδημιών

Print

 

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ

 

 

           Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Ο κάθε παίκτης οφείλει να το θυμάται πάντα αυτό. Να νιώθει πρώτα παίκτης της αλάνας και κατόπιν «ποδοσφαιριστής» μιας οργανωμένης ακαδημίας και των τεσσάρων γραμμών ενός γηπέδου.

 Οι μικροί παίκτες και οι προπονητές τους πρέπει να έχουν υψηλές αθλητικές- αγωνιστικές απαιτήσεις, πρώτα από τον εαυτό τους και έπειτα από τους άλλους.

 Το ομαδικό πνεύμα είναι η βάση. Το ταλέντο και οι ισχυρές προσωπικότητες (προσωπικότητες και όχι μόνο) θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

  

          ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ σημαίνει:

 

·        να εξασκείς το σώμα

·        να εκπαιδεύεις το μυαλό

·        να απελευθερώνεις τη ψυχή

 

 

Φίλε γονέα , μικρέ αθλητή,

 Ο εσωτερικός κανονισμός που βρίσκεται στα χέρια σου ρυθμίζει θέματα που αφορούν τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών, των μικρών αθλητών και των κηδεμόνων της σχολής ποδοσφαίρου Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ με τη διοίκηση και τους προπονητές.

 

  

 

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

 

 

1. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

·          Όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι γονείς τους οφείλουν να γνωρίζουν την ιστορία του συλλόγου

·       Όλοι οι μικροί ποδοσφαιριστές και οι γονείς αυτών οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τα μέλη του Δ.Σ., τους προπονητές και το υπόλοιπο προσωπικό, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους του συλλόγου και να αποδίδουν με τη συμπεριφορά τους τον απαραίτητο σεβασμό στο έμβλημα της ομάδας

·        Όσοι ανήκουν στην οικογένεια του Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ οφείλουν να διέπονται από σταθερές ηθικές αξίες και να αντιτίθενται στα φαινόμενα βίας, του χουλιγκανισμού, της επιθετικότητας και της χρήσης απαγορευμένων ουσιών

 

 

2. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

 

·      Να συμμετέχουν ανελλιπώς σ’ όλες τις προπονήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζουν οι προπονητές και να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε φιλικό ή επίσημο αγώνα.

·    Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις 15’-20’ τουλάχιστον πριν την καθορισμένη ώρα.

·        Να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά σε κάθε αποστολή της ομάδας, να ακολουθούν το πρόγραμμα τις αποστολής και να υπακούν καταρχήν στις υποδείξεις του αρχηγού & συμπαίκτη τους και στις εντολές - κατευθύνσεις των προπονητών - συνοδών τους.

·      Να υπακούν και να ανταποκρίνονται με ειλικρινή διάθεση στις οδηγίες των υπευθύνων προπονητών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

·         Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους άθλησης που προπονούνται και αγωνίζονται και να διατηρούν το αθλητικό υλικό της ομάδας και τον προσωπικό τους ιματισμό όσο το δυνατό σε καλύτερη κατάσταση.

·    Σε περίπτωσης ασθένειας ή τραυματισμού να ενημερώνουν εγκαίρως τον προπονητή τους και να ακολουθούν την θεραπεία που θα τους υποδείξει ο θεράπων ιατρός ή ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας.

·   Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει νε ενημερώνουν σε περίπτωση τραυματισμού τον προπονητή τους και να συνεργάζονται μαζί του για την καλύτερή τους αποκατάσταση.

·       Απαγορεύονται οι προπονήσεις από προπονητές εκτός συλλόγου. Για οποιαδήποτε επιπλέον αθλητική δραστηριότητα είναι υποχρεωμένοι γονείς ή αθλητές να ενημερώνουν πρώτα τον προπονητή του συλλόγου.

·      Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Απαγορεύεται ρητώς οι διαμαρτυρίες, οι εκνευρισμοί, η ανταπόδοση χτυπημάτων, καθώς και άλλου είδους σχόλια προς τους φιλάθλους, τους διαιτητές και τους συμπαίκτες ή τους «αντιπάλους» τους πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

·         Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν αθλητική και κόσμια συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Απαγορεύεται ρητώς οι διαμαρτυρίες, οι εκνευρισμοί, η ανταπόδοση χτυπημάτων, καθώς και άλλου είδους σχόλια προς τους φιλάθλους, τους διαιτητές και τους συμπαίκτες ή τους «αντιπάλους» τους πριν, μετά και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

·        Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να ασκούν κριτική ή να κάνουν δηλώσεις και σχόλια για το έργο των προπονητών, της διοίκησης, των συμπαικτών τους, καθώς και για τους διαιτητές των αγώνων. Έχουν δικαίωμα να εκφράζουν με κόσμιο και πολιτισμένο πάντα τρόπο τη γνώμη τους και τα τυχόν παράπονα στους προπονητές τους.

·        Όλοι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να σέβονται τις επιλογές του προπονητή τους. Να μη αρνούνται να κάθονται στον πάγκο και να μη δυσανασχετούν σε περίπτωση αντικατάστασης τους στην προπόνηση ή τον αγώνα.

·     Θέματα που αφορούν το τμήμα συζητούνται μέσα σ’ αυτό και θα πρέπει να μη διαδίδονται εκτός αυτού.

·    Οι εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές υποχρεούνται στις αποστολές με το τμήμα να είναι κόσμιοι στη συμπεριφορά τους, τόσο κατά τη παραμονή σε ξενοδοχείο, όσο και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι κατά τις αποστολές εκπροσωπούν το ΣΥΛΛΟΓΟ και το λογότυπο του και όχι τον εαυτό τους.

·   Εκπαιδευόμενος ποδοσφαιριστής που χωρίς άδεια του αρχηγού της αποστολής εγκαταλείπει την αποστολή ή δεν προσέρχεται αδικαιολόγητα σ’ αυτήν, παραπέμπεται στο Δ.Σ. της ακαδημίας.

 

 

3. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 

·      Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός με τους κανόνες του τμήματος.

·         Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος εφαρμόζονται οι ανάλογες κυρώσεις , ύστερα από απόφαση Δ.Σ της ακαδημίας ή συλλόγου.

·     Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους χώρους προπόνησης ή αγώνων δε πρέπει να δημιουργεί αρνητικές παρενέργειες στο έργο παικτών και προπονητών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο.

·        Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενης αγενούς και ακραίας συμπεριφοράς κηδεμόνα προς τον προπονητή, σε μέλος του Δ.Σ. ή σε υπάλληλο της ομάδας (όπως υβριστική συμπεριφορά ή χειροδικία) και παρά τις σχετικές συστάσεις, τίθεται υπό εξέταση από το Δ.Σ. του συλλόγου η περίπτωση της απομάκρυνσης του μικρού αθλητή - δηλ. του παιδιού του -από το σύλλογο.

·         Οι γονείς οφείλουν να τηρούν την ιεραρχία του τμήματος και να μην επιδιώκουν να έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ εάν προηγουμένως δεν ενημερώσουν και συνεργαστούν με τον υπεύθυνο προπονητή του τμήματος ή με μέλος του Δ.Σ. της ακαδημίας.

 

 

4. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

 

·       Οι προπονητές και το Δ.Σ. της ακαδημίας οφείλουν να συζήσουν με τους γονείς που έχουν διαφορετική γνώμη για θέματα αξιολόγησης, παιδαγωγικής ή αθλητικής διαχείρισης ή και συμπεριφοράς του γιου τους. Η συζήτηση πρέπει να γίνετε σε καλό κλίμα και χωρίς την παρουσία του μικρού αθλητή.

·         Οι προπονητές οφείλουν να προσέρχονται στο γήπεδο τουλάχιστο 20’-25’ πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης της προπόνησης, ώστε να μεριμνούν για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση του προπονητικού τους προγράμματος.

·         Οι προπονητές οφείλουν να σέβονται τη προσωπικότητα των γονέων και των μικρών αθλητών, χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος της πειθαρχίας, της ίσης μεταχείρισης και της καλής λειτουργίας του τμήματος, ενισχύοντας πέρα και πάνω απ’ όλα ένα υψηλού επιπέδου ΑΘΛΗΤΙΚΟ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

·      Οι προπονητές οφείλουν σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα να ενημερώνουν τους γονείς για την πρόοδο του παιδιού τους και να συνεργάζονται μαζί τους για διάφορα αθλητικά, παιδαγωγικά , ιατρικά , εκπαιδευτικά και άλλα θέματα.

·         Οι προπονητές οφείλουν την ώρα της προπόνησης να ασχολούνται μόνο μ’ αυτήν και με τίποτα άλλο.

·         Είναι υποχρεωμένοι να απενεργοποιούν το κινητό τους στις ώρες προπόνησης ή στους αγώνες.

·    Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι σε κάθε καθορισμένη προπόνηση, αγώνα ή αποστολή να είναι ενδεδυμένοι με τον ιματισμό της ομάδας.

·   ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ «ΤΕΙΧΩΝ» ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ , ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

·    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ & ΤΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

·         ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΠΑΡΑΚΙΝΗΤΕΣ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ.

 

 

5. ΠΟΙΝΕΣ

 

·   Οι ποινές που επιβάλλονται – ανάλογα το παράπτωμα- από τη διοίκηση της ακαδημίας στους εκπαιδευόμενους παίκτες είναι οι εξής και κατά σειρά:

 

1. Προφορική παρατήρηση

2. Έγγραφη επίπληξη

3. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση

4. Αποκλεισμός από μια ή περισσότερες προπονήσεις

5. Αποκλεισμός από αποστολή της ομάδας

6. Διαγραφή από την ομάδα

 

Οι παραπάνω ποινές επιβάλλονται από τον εκάστοτε προπονητή τμήματος (1, 2 και 3) και κατόπιν εισήγησης του τεχνικού υπευθύνου και έγκρισης του Δ.Σ. της ακαδημίας ή του συλλόγου (4,5 και 6).

 

 

6. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

 

·         Σεβασμός στο δίκαιο παιχνίδι.

·         Σεβασμός στο συμπαίκτη και στον αντίπαλο.

·         Έμφαση στο υγιή ανταγωνισμό.

·         Σεβασμός και αποδοχή στις αποφάσεις των διαιτητών.

·         Αφοσίωση στις αρχές του Συλλόγου.

·       Ο ποδοσφαιριστής μαθαίνει πρώτα να κερδίζει.. Έπειτα μαθαίνει να χάνει. Διδάσκεται και από τις νίκες και από τις ήττες του.

·         Ο ποδοσφαιριστής οφείλει να παρακολουθεί το παιχνίδι με το βλέμμα του αντιπάλου του

·    Ο ποδοσφαιριστής του Συλλόγου εκπαιδεύεται να αγωνίζεται με στόχο το θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

·         Το ποδόσφαιρο είναι πηγή και έκφραση πολιτισμού.

·   Οι ποδοσφαιριστές του Συλλόγου εκπαιδεύονται στα εξής χαρακτηριστικά: Υπομονή, Επιμονή, Αυτοπεποίθηση, Ισορροπία, Αλληλοσεβασμός, Υπευθυνότητα, Ηγετική συμπεριφορά.

 

 

7. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

·    Οι ποδοσφαιριστές του Συλλόγου οφείλουν να γνωρίζουν αναλυτικά το ρόλο τους στη θέση που αγωνίζονται.

·         Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να αγωνίζονται σε περισσότερες από μια θέσεις.

·         Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

·    Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ανταποκρίνονται στο συνδυαστικό παιχνίδι και σε σύνθετους συνδυασμούς.

·         Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να έχουν εξαιρετικά πνευματικά χαρακτηριστικά (αντίληψη, ευφυΐα κλπ.).

·   Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να έχουν εξαιρετικά φυσικά χαρακτηριστικά (ταχύτητα, ειδική ποδοσφαιρική δύναμη, αντοχή, νευρομυϊκό συντονισμό κτλ.).

·         Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να επιδεικνύουν καθημερινά σε αγώνες και προπονήσεις το ατομικό τους ταλέντο, χωρίς όμως αυτό να αποβαίνει σε βάρος της ομάδας.

·      Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχει η ομάδα τους από αβίαστα λάθη, τα άσκοπα φάουλ, τις αδικαιολόγητες κίτρινες και κόκκινες κάρτες.

·         Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να γνωρίζουν την αγωνιστική φιλοσοφία και να ακολουθούν τις αρχές της επιθετικής άμυνας, όπως και να εκπαιδεύονται ώστε να παίζουν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

 

 

 

Ο παραπάνω κανονισμός ισχύει για την περίοδο …………………………………. Υπογράφεται ως ένδειξη αποδοχής και συνειδητής προσαρμογής στις διατάξεις αυτού από τον …………………………………………………………………., κηδεμόνα του αθλητή …………………………………………………. της ακαδημίας Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ και από τον εκπρόσωπο του συλλόγου.

 

 

 

 

Αλεξ/πολη, …………………

 

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΚΗΣΗΣ                    Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ

 

 

 

…………………………………………           …………………………………

© Powered By Ziko,Vangelis Varnalis & DimSis