ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ - ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Print

 

To 1987 κάνει την εμφάνισή του σαν ανεπίσημο σωματείο ο ΠΑΟΚΑ "ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ" όμως οι σκέψεις και ενέργειες κάποιων φιλόδοξων Καππαδοκών δεν προχώρησαν.Αργότερα και συγκεκριμένα το 1994 η ιδέα ωρίμασε και γεννήθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Καππαδοκών που θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα του ποδοσφαίρου του Έβρου.

Οι ιδρυτές του αθλητικού συλλόγου ήταν ο Ουζουνίδης Χρήστος παλαίμαχος διαιτητής Α΄Εθνικής, ο Δαστερίδης Μαρίνος (που τόσο άδικα έφυγαν από κοντά μας) , ο Ουζουνίδης Μαρίνος του Δημητρίου που διετέλεσε και ο πρώτος προπονητής του συλλόγου, ο Ουζουνίδης Βασίλης αδερφός του διεθνή ποδοσφαιριστή με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, ο Σουγιουλτζής Σοφούλης ενεργός παράγοντας τότε του Ορφέα Αλεξ/πολης και τέλος ο Χατζησάββας Ηλίας, ο γιατρός που για μια πενταετία υπήρξε πρόεδρος του ΑΟΚ. Αμέσως μετά τη δημιουργία του συλλόγου άρχισαν οι ενέργειες για την αναγνώρισή του από την ΕΠΣ, που όμως χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να επιτευχθεί. Η αναγνώριση έγινε το 1995 από το πρωτοδικείο Αλεξ/πολης. Τον ίδιο χρόνο το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο κινήθηκε ζωηρά και είναι γεγονός πως η νέα ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης με τις κιτρινο-μπλε φανέλες βρήκε υποστηρικτές και απόκτησε αρκετούς οπαδούς. Μπορεί να πει κανείς πως διεκδικούσε το ένα τρίτο των φιλάθλων σαν τρίτη επίσημη πλέον ποδοσφαιρική ομάδα που γράφτηκε στην ΕΠΣ αρχικά σαν ομάδα Γ΄ κατηγορίας.

Η συμμετοχή στο πρώτο πρωτάθλημα στεύθηκε με επιτυχία και άνοδο στην Β΄κατηγορία του Έβρου. Στο πρωτάθλημα των ομάδων Β΄ κατηγορίας ο ΑΟΚ αγωνίσθηκε με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό για να καταφέρει τελικά να αναδειχθεί πρωταθλητής και να περάσει στην Α΄ κατηγορία. Μέσα σε δύο χρόνια δύο κατηγορίες και τότε κατάλαβαν όλοι ότι είχε ήδη αρχίσει να γράφεται η ιστορία των Καππαδοκών στον αθλητικό χώρο. Ο ΑΟΚ τα επόμενα χρόνια σταθεροποιήθηκε στις πρώτες θέσεις της Α' Κατηγορίας και έγινε το φόβητρο των ομάδων του Έβρου.

Την επιτυχία του τη χρωστάει και στο δυναμικό του συμβούλιο που το αποτελούσαν οι: ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ, ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΑΛΑΝΤΑΡΗΣ, ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, αργότερα ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΘΥΜΙΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ κ.α.  

Η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου δεν είναι άλλη από την άνοδο και τη συμμετοχή στην Δ' Εθνική την περίοδο 2004-2005 πραγματοποιώντας αξιοσημείωτη πορεία και χάνοντας την παραμονή για έναν βαθμό. Το προπονητικό τιμ αποτελούνταν από τους Κωστικίδη Παναγιώτη αρχικά και Ουζουνίδη Μαρίνο μετέπειτα. Ήταν η αρχή για την ομάδα να γράψει την δική της ιστορία.

Πηγή: Δαστερίδης Κώστας

© Powered By Ziko,Vangelis Varnalis & DimSis